Kurser

Kunskap gör oss lyhörda för mer kunskap

Kurser i allt från skogskörning med häst, till tömkörning, dressyr och hoppkurser. Vill du utvecklas och komma närmare din häst är en kurs hos oss på Backfors Gård ett perfekt tillfälle!
Samtliga kurser ges av utbildade kör och/eller ridinstruktörer via Svenska Ridsportförbundet samt Föreningen Sveriges Hästkörare. På alla våra kurser ingår olycksfallsförsäkring. Möjlighet att ta med egen häst/ponny finns alltid på kurserna.

 


 

 

Unghästträffar

3 kursdagar för dig som vill komma igång med din unghäst och miljöträna, påbörja inkörning eller förbereda hästen på annat sätt för ”vuxenlivet”. ALLA raser välkomna! Vi träffas tre söndagar kl 12-15 med två veckor mellan varje träff. Start sön 19 januari. Redskap för att påbörja inkörning finns på plats och ingår i kursavgiften.

OBS! FULLT

Datum: Söndagar 12-15, den 19 jan, 2 feb, 23 feb.

Pris: 1500 kr

Åhörare: 500 kr

Kursledare: Jonas Nordlund

– Anmälningsblankett

 


Körning med häst – Steg 3

Körträning med focus på uppsutten körning på bana. En träff i månaden från februari till juni där vi tränar precisionskörning och dressyr.

OBS! FULLT

Pris: 2500 kr

Åhörare: 800 kr

Kursledare: Jonas Nordlund

 


Skogskörningsträffar

Vi träffas en söndag i månaden från februari till juni och tränar skogskörning med häst. Allt från lunning till hur man lastar större lass på timmerdoningen. Sista träffen avslutas med en skogskörningstävling. Det går bra att delta både med egen häst eller låna någon av gårdens hästar.Deltagarna på kursen bör ha någon form av tidigare erfarenhet av skogskörning, tex gått steg 1 och grundkurserna via oss på Backfors Gård.

Datum: Söndagar 9-12, den 9 feb, 1 mars, 5 april, 10 maj och 7 juni.

OBS! FULLT

Pris: 2500 kr

Åhörare: 800 kr

Kursledare: Jonas Nordlund

– Anmälningsblankett

 


Tömkörningskurs

Under en eftermiddag går vi igenom tömkörningens olika delar. Passar både den som redan tömkört en del men också nybörjaren då vi kan individanpassa kursen. Delta antigen med egen häst eller låna någon av gårdens hästar.

Datum: 25 april, kl 12.00-16.00

Pris: 650 kr inkl

Åhörare: 200 kr

Instruktör: Jonas Nordlund och Elin Nordlund

– Anmälningsblankett

 


Grundkurs i körning

En grundläggande kurs i körning med häst där vi går igenom teoretiskt och praktiskt hur man på ett säkert och korrekt sätt kör häst. Vi går igenom tömfattning, selning och de grundläggande delarna i körning med häst. Delta antigen med egen häst eller låna någon av gårdens hästar.

Datum: 26 april, kl 12.00-16.00

Pris: 650 kr inkl

Åhörare: 200 kr

Instruktör: Jonas Nordlund och Elin Nordlund

– Anmälningsblankett

 


Körläger för vuxna

Tre dagar med hästkörning hos oss på Backfors Gård i Västerbotten! Vi kommer gå igenom allt från vagnskörning och skogskörning till tömkörning och brukskörning med olika redskap under lägret. Går både att delta med egen häst eller låna någon av gårdens hästar. För vuxna och ungdomar från 15 år. OBS! Mat och boende ingår i priset!

OBS! FULLT

Datum: 29-31 maj

Tider: Start Fredag kl 15.00 m, lör 08.00-19.00, sön 08.00-16.00

Pris: 5500 kr, mat och boende ingår i priset!

Åhörare utan häst: 2500 kr, mat och boende ingår i priset!

Instruktör: Jenny Göransson, Jonas Nordlund och Elin Nordlund

– Anmälningsblankett